Let's cook...English food!
Hello, readers of our magazine! In order to bring a smile on your face, starting with this number, we are going to make suggestions for your meals. We want to be something different, so we are going to cook……English food.
Today we have 2 recipes, both for dessert. Hope you will like them…enjoy!
English Cake
Ingredients
2 eggs
1/4 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon salt
1 teaspoon vanilla
1 teaspoon of fresh orange peel
1/2 cup of yogurt
1/2 cup of fresh orange juice
1/2 cup of raisins and walnut
1/2 cup of oil or margarine or butter
1/4 cup of sugar
2 cups of flour
Heat oven to 325°F (150 Celsius)
Beat all the ingredients together . Bake for 45 minutes. After baking spread some icing sugar on the top of the cake......
Strawberry Shortcake
Ingredients
450 - 700 g (1 - 1 1/2 lb) strawberries
225 g (8 oz) plain flour
15 g (3 level tsp) baking powder
1/4 level teaspoon salt
50 g (2 oz) castor sugar
125 g (4 oz) English butter
225 ml (7 1/2 fl oz) milk
1. Reserve six whole strawberries and mash the rest in a bowl. Leave to stand for 1 hour.
2. Grease two 20 cm (8 inch) sandwich tins.
3. Sift the flour, baking powder and salt into a bowl. Stir in the castor sugar and rub in 75 g (3 oz) butter to give a coarse oatmeal consistency. Stir in the milk and mix until just blended.
4. Divide the dough between the two tins
5. Bake in the oven at 230°C (450°F) mark 8 for about 1 2 minutes, until well risen, golden and firm to the touch. Turn out and cool on a cake rack.
6. Whip the fresh cream until stiff. Place one shortcake upside down on a serving plate; cover with a thick layer of whipped fresh cream then the crushed strawberries. Top with the other layer of shortcake, the right side up.
7. Dust top with icing sugar and then pipe six rosettes with remaining whipped fresh cream and decorate each with a strawberry
Să gătim... mâncare englezească!
Salutări tuturor cititorilor revistei noastre. Cu gândul de a va face să zâmbiţi, începănd cu acest număr, vă vom sugera ce să mai gătiţi…Deoarece vrem sa fie ceva diferit,o să gătim…..mâncare englezească.
Astăzi, vă recomandam două reţete pentru desert. Sperăm că o să vă placă….poftă bună!
Prăjitura Englezească
Ingrediente
2 ouă
¼ linguriţă praf de copt
¼ linguriţă de sare
1 linguriţă de vanilie
1 linguriţă de coajă de portocală
½ cană de iaurt
½ cană de suc de portocale
½ cană de stafide şi nuci mărunţite
½ cană de ulei sau margarină / unt
¼ cană de zahăr
2 căni de făină
-încălziţi cuptorul la 150 de grade
-amestecaţi toate ingredientele şi puneţi-le în tavă
-timp de coacere 45 de minute
-când prăjitura este gata, pudraţi cu zahăr pudră
Prăjitură cu căpşune
Ingrediente
450-700 căpşune
225 gr făină albă
15 gr. praf de copt
¼ linguriţă de sare
50 gr. de zahăr pudră
125 gr unt
225 ml lapte
150 ml (5 fl oz) fresh double cream
Icing sugar
Mod de preparare:1. puneţi şase căpşune întregi deoparte şi amestecaţi-le pe celelalte cu zahăr. Lăsaţi-le 1 oră.
2.ungeţi două tăvi cu dimensiunea de 20 cm.
3.puneţi făina, praful de copt şi sarea într-un vas. Adaugaţi zahărul şi 75 gr de unt şi amestecaţi până când obţineţi o compoziţie omogenă.Adaugaţi laptele şi amestecaţi în continuare.
4.împărţiţi aluatul pentru cele două tăvi
5.timp de coacere :8- 12 minute la o temperatură de 230 de grade °C, până când va fi crescut, va avea o culoare aurie şi va fi fermă la atingere. Se scoate din cuptor, se întoarce şi se aşază pe un grătar/suport pentru prăjituri
6.Bateţi frişca, puneţi unul dintre blaturi ,“cu capul în jos” pe un platou de servire, ornaţi-l cu un strat gros de frişcă şi adăugaţi căpşunele zdrobite şi amestecate cu zahăr. Aşezaţi celălalt blat deasupra căpşunelor.
7.Presăraţi zahăr pudră şi ornaţi cu frişca rămasă şi cu cele şase căpşune întregi.
Poftă bună!!!!
Prof. Andrei Ionela
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu